SZIASZTOK ! 
Kókusz tekercs.
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 4 ek. holland kakaópor
- 15 dkg porcukor .2 dl tej
- 1 teáskanál rum vagy 5 csep Dr. Oetker Aroma RUM
a krémhez:
- 15 dkg porcukor ; 20 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék + 5-8 dkg a nyújtáshoz.
ELKÉSZÍTÉS:
A darált kekszet a kakaóporral, a porcukorral és a tejjel összedolgozzuk, majd a rummal vagy a rumaromával ízesítjuk, összekeverjük.
Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe fél órát pihentetjük. Közben a krémhez a porcukrot a vajjal felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket. Kicsomagoljuk a keksztésztát, a deszkára 5-8 dkg kókuszreszeléket szórunk, és fél cm vastagra nyújtjuk.
Megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük.
Fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük, kb. 2 óra múlva szeletelhető.
Új receptek.:
TRÓPUSI RÍZSTORTA.
Hozzávalók.:
-7dl tej
-20 dkg rízs
-1 trópusi gyümölcs konzerv
- 20 dkg omlós keksz
-fél tubus sűrített tej
-3 kanál cukor
-4 lpzselatin
-5 dkg tortabevonó, "olvasztva".
Elkészítés.:
1.) A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a rízst, megfőzzük. Teljesen kíhűtjük, majd belekeverjük a sűrített tejet és a cukrot.
2.) A zselatint elkészítjük a zacskon levő utasítás szerint, hozzáadjuk a rízshez, és hűtőben dermesztjük.
3.) Egy kisebb lábasba lerakjuk a rízst, utána a gyümölcsöt, újra rízst, a kekszet apróra törve, és így rétegezzük, míg el nem fogy. Két óra hosszára hűtőbe tesszük, tálaláskor tányérra borítjuk, a tetejére gyümölcsöt rakosgatunk, és leöntjük az olvasztott tortabevonóval. RÍZSPUDING.:
Hozzávalók.:
-10 dkg rízs
-5-6 dl tej
-10 dkg porcukor
-4 dl tejszín
-1 dkg zselatin
-vaníliás cukor
-citromhéj
Elkészítés.:
1.) A rízst puhára fözzük a tejben
2.) Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a porcukrot.
3.) Ha kihűlt, a tejszínhab egyharmad részével lazítjuk, beleöntjük a kevés vízben felolvasztott zselatint, majd a tejszín kétharmad részét is lágyan hozzákeverjük,hogy ne törjön meg.
4.) Tetszőleges formákba töltjük, hűtőbe téve jól megdermesztjük.
JÓ ÉTVÁGYAT. :D ;)